5.2.16

Geri Dönüş

Yüzyıllar sonra yine geçtim klavye başına. Aslında yazmayacak, blogu kapatacaktım. Öyle karar aldım kendimce ama bir türlü elim gitmedi o sil tuşuna. Yazdığım onca yazının yedeğini almak belki o slime işini kolaylaştırırdı,bilemiyorum; ama üşengeç bünyemin buna da izin vermemesinden mütevellit olduğu gibi kaldı site aylardır tek satır yazılmadan.
Hayır, birkaç revizyona da ihtiyacı var canım blogumun da benim bunu yapacak ne enerjim ne de vaktim var blog. Zaten bilgisayarıma da yeni kavuştum sayılır. Zira kendisi ta ağustostan beri arızalı.
Şimdi arızalı dediğime bakma. Aslında olay basit bir şarj aleti sorunuydu ve yeni bir şarj aleti alınmasıyla tüm sorunum ortadan kalkacak ben yine mutlu mesut yazmaya veyahut dönem 5'in hayatıma yeni kattığı meşguliyetler dolayısıyla yazamamaya devam edecektim.
Yaz tatilinde şarj aletini değiştirdim. Daha sonra , İzmir'de bu değişimi yapmıştım, Ankara'ya döndüm ve şarj aleti yine bozuldu. Garantisi olduğu için bizimkilere gönderdim kargoyla, onlar değiştirdiler ve geri gönderdiler. Ama gel gelelim hem bilgisayarcı hem de kardeşimin dikkatsizliği ile şarj aleti ile uyumsuz bir güç kablosu geldi. Hayır geri göndermekle uğralmayayım 10-15 lira bir şey gidip güçş kablosu alayım dedim de Allahım bir insan herhalde bu kadar yanılabilirdi hayatında! Şarj aletindeki giriş öyle bir giriş ki tövbe billah bulamadım koca Ankara'da ya! Gören bilgisayarcı "Bu nasıl giriş la?!" şeklinde tepkiler verdi suratıma. En son 2 hafta önceki sömestr tatilinde aldığım yerden değiştirdim de şarj aletini bilgisayarıma kavuştum sonunda. Şimdiyse telefonla yetinmeye uğraştığımdan film izlemek dışında pek açmasam da elimin altında olduğunu bilmek huzuru ile yaşıyorum.

Neyse bu da böyle bir anımdır diyerek hayatıma devam edelim...

Hayatım şu aralar baya yoğun ve stabil sevgili blog. Hatta sıkıcı! Çünkü dönem 5'teyim ve küçük stajlar dediğimiz olay var; yani hastanede hemen her bölümde 2 haftalık -bazıları 3 hafta- stajlar yapıyoruz. Bunun anlamı 2 haftada bir sınav olmak demek. Az once beyin cerrahi stajının sınavından çıktım misal. Aslında bunun bir önemi yok zira bir tıp öğrencisi hayatı boyunca sınava girdiğinden deyim yerindeyse "sınav kaşarlanması" yaşıyor. Asıl sorun TUS :( (Buraya Whatsapp bezmiş emoji eklemeyi çok isteyen iç ses)

TUS dolayısıyla haftasonu da dershanede ve çoktan unutulmuş temel bilimler ve unutulmaya yüz tutmuş veya doktorluk uygulamaları ile ilgisi olmayan saçma (evet kusura bakma ama baya saçma!) ancak TUS'ta sorulan şeyleri öğrenmek -İç ses: Saçmalama ne öğrenmesi. Ezberlemek!- için debelenmekle geçiyor. Başlarda çok güzel güncel güncel çalışırken birkaç ay once geçirdiğim ağır grip nedeniyle - iç sesim bunun da domuz gribi olduğunu söylüyor- kaçırdığım dersler ve çalışamama dolayısıyla sıfır derste güncelim ve bu beni sinir ediyor; ama ben napıyorum? Eve gidip çürüyorum.

Aaa sanırım onu buraya yazmadım? Hemen hemen 1 yıldır yeni bir evde oturuyorum. Eski evimle aynı sokakta ama okuluma biraz daha yakın. Nasıl oluyor deme, sokak büyükse oluyor :D Ama sorun şu ki odam apartman boşluğuna bakıyor ve zemin kata. Bu da yanında iki bonus özelliği getiriyor:
1- Sarı kalın perdeler ile ışığın daha da loş olarak insanı yataktan çıkarmayan bir moda sokan "Çürüme Odası"
2- Zemin katta olmasından mütevellit  adeta bir derin bir mağara, adeta bir Iglo, adeta bir No-Frost buzdolabı soğuğu olması.

Ve bu iki özellik akademik hayatıma keskin bir balta gibi iniyor sevgili blog. Zaten 2 gün oplan devamsızlık hakkımı da bu iki özellik dolayısıyla yataktan çıkmayarak harcıyorum. Ayrıca bkz: SAD

Neyse bugünlük çok bir şey yazmadan yukarıda -bilgisayar lab.ından yazıyorum da- bekleyen arkadaşımla çay içmeye gideyim. Bu yazı aceleye geldi ama söz bir dahakine daha ayrıntılı yazacağım. Umarım...Yani sanırım. Emin olamadım. Neyse by :)

4 yorum:

  1. Özlemişiz bi serdar :)

    YanıtlaSil
  2. Nerelerdesin Serdar ya özlettin kendini sen ne zaman 5. Dönem oldun ya seneye son mu yani tabi saçma oldu doktorlar için son yok sakın kapatma blogu tus noldu ne uZmanıı oldun çatlarım

    YanıtlaSil
  3. Hahaha sakin ol Milena yok kapatmıyorum. Zamansızlıktan yazamadım ki. Dönem 5'im. Gelecek sene son inşallah. TUS'a hazırlık dershanesine gidiyorum hedefim Genel Cerrah olmak :D İnşallah kazanırım bana şans dile. Gelecek sene eylülde gireceğim sınava. 2017 eylül yani bir terslik çıkmaz ise :D Sana da çok geçmiş olsun sanırım katarakt yan etkisi olmuş steroidlerin :/ Ne yazık ki hiçbir şey mükemmel değil tedavilerde :( Önemli olan ama yan etkiyi etkin yönetebilmek. Umarım iyisindir. Yaz arada lütfen :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel yazdın seni melankolik bir yazınla tanıdım gerçi hissediyorum her yazında bir melankoliklik var mailime mesaj at lütfen. Blogumdan bulabilirsin adresimi sevgilerle.

    http://melankoligecesi.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil

...

.....

...

...

Yorumlar....

Yorum.