16.4.11

SİNİRİN BÖYLESİ ADAM DOĞRATIR!

Çok sinirliyim blog. Cidden bak sinirden köpürüyorum burada.Neden mi sinirliyim? Anlatayım.
3. komitelerimizn sonuçları açıklandı dün. Hayır sinirlendiğim nokta o değil başka bir şey ama "dolaylı" yoldan onla alakalı.

Bu komite zordu. Aslında zor biraz hafif kaçar bildiğin ağzımıza sıçtı! Biyofizik mikrobiyoloji gayet güzel ezdi geçti gencecik bünyeleri.Nice sağlıklı genç- bendeniz dahil- eridi gitti gözlerimin önünde. Sigara içenler ikilere üçlere katladılar içtikleri miktarları ciğerleri mahvoldu.İçmeyenler içme sınırlarına dayandılar stresten.

De...

Nooluyo kardeşim? Bi dur yaa? Bu ne?! Komiteden düşük aldın diye okul mu bırakılır!? İşte sinirimin sebebi bu. İki arkadaşım var karşımda. Birinin notları diğerine göre daha kötü ama yakın. Notları diğerine nazaran kötü olan kalkmış 4.komite bunu yapsam finalde de bunu alsam tamam yaparım diyo.İyi olansa okulu bırakçam diyo. Lan?! bunu duydum ben de sigortalar attı! Zıvanadan çıktım resmen!

3 yıl tıp için çalışıp da kazanamayan Macaristan'a giden sırf tıp okumak için arkadaşım var. Tıp olmayaınca biyoloji yazan arkadaşlarım var. Bilgisayar okuyan arkadaşlarım oldu veya tıp için canını dişine takan ancak YGS zımbırtısı yüzünden depresyona giren arkadaşlarım var ve sen kalkıp dandik,daha tıpla alakası olmayan kıytırık iki sınavdan düşük aldım diye tıbbı bırakıyorsun! Nooluyo lan!!? Saygısızlık değil de ne bu? O kadar insan varken yerinde olmak için böbreğini satacak kadar istekli olan bu yapılan nankörlük değil de ne kardeşim!!!

Hayır tabii ki de tıp okuyabileceğini düşünürsün,yazarsın okursun baktın olmadı tıp sana göre değil çekip gidersin herkes tıp bitirecek diye bir şey yok da, e bi dur tıpla ilgili bir şeyler öğren be! Sodyum,potasyumun voltaj gradientini bilmeyiver de buna bağlı olarak da bırakma yani okulu! Bi dur bi öğren neymiş bu diye!
Kaldı ki millet bi yerlerini yırtıyo tıp zor diye? Eee? Biliyodun buraya gelirken tıbbın zor olacağını. Kimse kolay demedi ki? Kaldı ki sanki bundan sonra gideceğin yer güllük gülistanlık. "3 + 5"i soracaklar di mi sana orda geç diye? Hocalar el üstünde tutacak seni! Her şey müthiş olacak. gezecen tozucan. Ders yok,dert yok tasa yok. Öğrencilik lan! Oha mis gibi. NAH! Öyle bir şey olmayacak. nereye gidersen git zorluklar olacak yanında ki gelecek sene sınavlara hazırlanırken çekeceğin sinir stresten bahsetmiyorum bile.

Bunları düşününce dön tıp oku daha kolay yemin ediyorum ama başkalarının kararlarına da saygı göstermek gibi berbat bi sorumluluğumuz var.

Umarım her şey düşündüğü kadar iyi olur arkadaşımızın ama dediğim gibi yerinde olmak isteyen çok insan var.Değerini bil...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

...

.....

...

...

Yorumlar....

Yorum.