8.11.12

Bir Komite Sonrası Kabusu: A Kapısı

Aslında bambaşka bir yazı yazacaktım. Kafa Boşaltmaca serisinden olacaktı o yazı zira bir ton şey birikti şuraya yazmak istediğim;ama zamansızlıktan yazamadığım. Kim bilir belki bundan hemen sonra ikinci bir yazı sizi karşılayabilir;ama şimdilik bununla idare edeceksiniz.

Komiteyi Olduk! Sonunda!

Sonunda şu lanet enfeksiyon komitesi bitti,gitti sevgili blog;ama giderken de benden bir sürü şey aldı götürdü. Aslında çok da zor bir sınav değildi blog. Cidden;çünkü ben bile şu cahil halimle birkaç soru yapabildiysem büyük ihtimal bizim amfi atı alıp Üsküdar'dan bana el sallayacak. Bol bol çıkmış soru sordular mesela. Çıkmamışları da kolay sordular sanki;bilmiyorum. Çünkü o konulardan pek bir haberim yoktu.

Evet,yetiştiremedim. Bu sefer konularımı yetiştiremedim blog. Hem de bayağı bir kısmını! Neden? Bayram! 10 günlük bayram tatiline güvendim ve hata ettim. Peki bayramda çalışmadım mı? Kesinlikle çalıştım! Ama yetmemiş görüldüğü kadarıyla.



Sınavda Ne Yaptım?

Batırdım. Böyle hem de "Oohhhh bak bu A bence. Bu da B olsun. Ehe!" filan diye ardı ardına işaretlemeye başladım blog. Adeta bir sapık gibi sorudan soruya atladım. Bildiklerimi yaptım bilmediklerimde Yüce Rab'bime sığındım. Ve soruları bitirip,2.turumu da attığımda daha 35 dk. olmuştu sınav başlayalı! Az çaprazımdaki kıza göz ucuylan baktım,3. ya da 4. sayfasındaydı 11 sayfalık sınavın. Kendimden utandım.
Amfiden ilk çıkan,ezik,hiçbir şey bilmeyen insan olmak istemedim ve beklemeye başladım. Sınav kağıdıma Şakşuka'nın,Broken Heart Sun'ın şarkı sözlerini yazdım;Pisagor teoremini kanıtladım, çeşitli surat ifadeleri çizdim...Bekledim anlayacağın. Ve o lanet olası amfiden bir kişi bile çıkmadı! İlk çıkan yine ben oldum yine ben oldum...

Bir Komite Sonrası Kabusu: A Kapısı
Bilen bilir,Hacettepe'nin bir sürü kapısından biridir "A Kapısı" Amfilere yakınlığından ötürü de tıp öğrencileri tarafından en sık kullanılan kapıdır ki bir diğer adı da "tıp kapısı"dır.


Kabusumuz genç dimağlarımız sınavdan çıkmasıyla başlar. Birken iki, ikiyken üç,üçken üç yüz olurlar. Ve başlarlar konuşmaya;
- Ya 14. soruyu naaptın? Crytocooccuslu olan?
- D yaptım galiba. Asıl sen serumlu soruyu naaptın? Abi kesin yanlış o soru bak!
-Yok yanlış değil oğlum. Adam derste söylemişti onu. Asıl artropod soru ne olcak. Ben E yaptım.
- Off neyse yaa konuşmayalım. Geçti,gitti.
Son sözü söyleyen arkadaşı 1 dk. 15 saniye sonra şu konuşma içinde bulursunuz.
- Biyokimyanın sorusu neydi?
- Perikard.
-Hadi yaa! Peki boya sorusunu naaptın? Ben lugol yaptım
-Metilen mavi olacaktı.
-Off neyse konuşmayalım soru ya.
Yine son cümleyi söyleyen arkadaşı başka bir soru konuşmasında bulmanız 1 dk.dan fazla sürmez ve böyle sürer gider. Sonra etrafı bir dinlersiniz,insanlar uğultu şeklinde üzerinize çullanır resmen "5.soru neydi?" Wuschericha olcaktı o" "LAP yaptım ben." "Löffler dedim ama..." "yanlıştı o soru bence.."
Böyle böyle cümleler sarar bir yanı ve siz altında boğulursunuz! Zira kimse sizin sorulardan konuşmak istemediğinizi anlamaz ve ha bire şu neydi bu neydi diye sorarak sizi de işin içine dahil etmeye çalışır.

Bir de not arsızları vardır burada. Bir gaflete düşer, "Nasıl geçti?" diye sorarsın. "Yaa kötü geçti. Çıkmışları yaptım,bildiklerimi de yaptım. Bir 75 olur herhalde." Hönk! 75! Lan kötü geçtiyse biz ölelim.vBir diğeri 80 alacağına üzülür;başka biri 60 bekler ama gelen notu 90'dır. Nasıl geçti? dedim -dilimi eşek arısı soksun- "Kötüydü ya.82 alırım." dedi. Ölür müsün,öldürür müsün!?

Velhasıl kelam, sınavınız kötü geçtiyse, bol bol salladıysanız ve insanların bu muhabbetlerini dinlemek istemiyorsanız: M kapısını kullanın.

2 yorum:

  1. güzelmiş M kapısı:)valla hacettepe tıpta okuyup her zaman A dan çıkabilen insanlara nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum:)
    üzülme nasılsa geçersin sana güvenimiz tam

    YanıtlaSil
  2. Umarım geçerim =)

    YanıtlaSil

...

.....

...

...

Yorumlar....

Yorum.