4.11.10

HERKES KAHRAMAN OLABİLİR!!

Bir adam düşünün. Eşi,çoluğu çocuğu olan.Normal standart diyebileceğimiz bir vatandaşımız. Normal yani.

Akşam işten çıkmış,eşiyle konuşmuş.İki ekmek,yoğurt vs. almak için markete uğrayacak.Oradan da evine.Normal bir günün ardından normal bir durum.

Adamımız diğer bir deyişle esas oğlan,alacaklarını alır ve gayet işlek bir caddeye açılan market kapısından çıkış yapar. Az ilerde durakta otobüs beklemeye başlar. Yanında da iki kadın dedikoduya dalmıştır. 4 yaşlarındaki çocuk da kadınların yanlarında beklemektedir. O an yerde yürüyen karıncaları incelemektedir. Adam da dalgın dalgın yarın yapacaklarını kafasında sıraya koymaktadır.Derken çocuk yerde izlediği böceği takip etmeye başlar. Kadınlarsa dedikoduya o kadar dalmışlardır ki bunu fark etmezler bile.

Aniden çocuk yola fırlar ve bu sırada da kocaman bir yük kamyonu son sürat çocuğumuzun üstüne gelmektedir ve adamımız tüm çevikliğiyle çocuğu son anda kamyonun önünden çeker! Ve çocuğumuzun hayatı kurtulmuştur.Artık o adam bir kahramandır.Adeta adamımız 4 yaşındaki çocuğa bir ömür bahşetmiştir.

Ama şehrin öbür yanında 4 yaşında bir çocuk kalp yetmezliğiyle mücadele etmektedir ve sırf "İslam dini izin vermez organ nakline" şeklindeki yanlışlığın doruk noktasında olan bir inanç yüzünden ölmektedir. Ona bir "ömür" bahşedilmemiştir...

Ama dini bahane eden vatandaşımız belki de ertesi gün hiç tereddüt etmeden çocuk için kamyon altına atlayabielcek,kahramanlaşabilecektir...Ama ne yazık ki kimse onun bir katil olduğunu bilmeyecektir.

Not: Daha fazla bu bahaneye sığınmayın.İstemiyorsanız istemiyorum deyin;ama bırakın bari diğer insanlara önyargı bırakmayın.Eğer iyice emin olmak istiyorsan buraya tıkla 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

...

.....

...

...

Yorumlar....

Yorum.